Куттери ковбасні
Куттер ковбасний - машина для тонкого або структурного подрібнення м'яса і приготування фаршу при виробництві напівкопчених, варено-копчених, варених, сирокопчених, ліверних ковбас, сардельок, сосисок, паштетів з риби, птиці і м'яса.
На станині куттери укріплена обертова чаша і вал з кількома парами спеціальних куттерных ножів, які обертаються в площині, перпендикулярній площині обертання чаші, за допомогою яких здійснюється подрібнення і перемішування інгредієнтів фаршу. Сучасні куттери мають закриту кришку і систему створення вакууму для видалення з фаршу повітря, вони оснащені пристроями і приладами для механічного завантаження і вивантаження м'яса, дозування води і розсолу, для контролю за тривалістю і якістю подрібнення, числом оборотів ножового вала і чаші, агрегатами та пристроями для підтримки заданої температури в чаші.