Обладнання може працювати в таких режимах:
A) Термокамера для терміческой бработки та копчення продуктів
Обладнання працює як стандартна термокамера на копчення й термічне оброблення продуктів або як варна камера, надає можливість варити в парі. Підсушування поверхні продуктів водночас режимі обладнання забезпечується як в класичній термокамері комбінацією інтесивного потоку повітря і високої просторової температури. Копчення відбувається під впливом гарячого диму.
B) Термокамера для копчення продуктів термічно необробленийаних продуктів, виробництва сиров'ялених і сирокопчених ковбас, сирів, пошутів. Копчення відбувається під впливом холодного диму.
Принцип роботи обладнання в цьому режимі, на розділ від стандартної термокамери, є в застосуванні підсушування поверхні продукту не теплом, а конденсацією вологості теплообмінника, тому немає небезпеки перегрівання продукту та подальшого пересушування поверхні, потріскання або деформації.
Під час копчення продукції технологічний процес починається підсушкою поверхні продукту. У такий спосіб запобігає нерівномірному копченню продукту, утворенню крапельок і патьоків на поверхні, або ж приліплянню небажаних продуктів згоряння дегтевових продуктів піролізу дерев'яної тріски на поверхні виробів із подальшим потемнінням/ посіданням/ поверхні. Продукт підсушується в камері за регульованої температури, вологості та потоку повітря, водночас циркульований потік повітря біля поверхні продукту захоплює пару з поверхні, а потім обсмоктується кліматизаційною установкою. В кліматізаційне встановлення відбувається конденсація пари на пластинах теплообмінника з неіржавкої сталі. Надалі повітря обробляється до встановленої температури та вологості та назад приводиться в простір термокамери. За досконалим осушком продукт коптиться димом утвореним піролізом дерев'яної тріски в димогенераторі.
Робота димогенератора від його вмикання після закінчення копчення повністю автоматична, керується в точно встановленому діапазоні температур керованою системою термокамери. Копчення відбувається в циклах за необхідної температури, вологості й інтенсивної циркуляції повітря. Є можливість багаторазово переодічно змінювати цикли копчення й сушіння, у разі потреби змінювати довжину циклів залежно від вимог технологічного процесу.
Термокамера складається з окремих основних частин:
1/ система осмоза AIR і кліматизація (німецька)
2/ головний вентилятор
3/ димогенера
4/нагнітальний трубопровід
5/усмоктувальний трубопровід
6/подання свіжого повітря й обдсос диму
7/ автоматична система миття
8/ автоматична система керування
9/ розподільний електрошкаф
Основні | |
---|---|
Тип коптильного обладнання | Універсальне |
Види палива | Комбіноване, Електрика, Газоподібний |
Джерело диму | Тріска |
Виробник | PSG Plus |
Номінальна напруга | 380 В |
Управління | Автоматичне |
Матеріал | Нержавіюча сталь |
Країна виробник | Словаччина |
Гарантійний термін | 12 міс |
- Ціна: від 600 000 ₴